www.garliava.lt

d

d
Saulėtą vasario 16-ąją Garliavos bendruomenė po šv. Mišių už Lietuvos vienybę rinkosi į meno mokyklą. Juos pasitiko Juozo Strupinsko fortepijonu atliekamos improvizacijos.

 

Pasijusti jaukiai bendrystėje nuteikė lietuviškų pievų arbata ir ypač skanus šventinis tortas, jį susibūrimui dovanojo UAB „Bijola“.

 

Ekrane buvo galima stebėti virtualią istorinių Garliavos fotografijų parodą ir palyginti, kaip mūsų miestas, šiemet besiruošiantis švęsti 210 metų jubiliejų, pasikeitęs ir išgražėjęs.

Visiems kartu sugiedojus „Tautišką giesmę“, koncertą pradėjo Garliavos meno mokyklos liaudies instrumentų ansamblis ,,Jiesia“ (vadovai V. Dervinienė ir G. Vilčiauskas).

 

Prie jų prisijungė svečiai iš Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos –  vokalinis ansamblis ,,Drevi” (vadovė R. Kazakevičienė).

 

Susirinkusiuosius sveikino Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė ir Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Gintaras Urbštas, nuoširdžius linkėjimus švenčiant Lietuvos 101-ąjį gimtadienį garliaviečiai išgirdo iš Kauno rajono tarybos narių. 

 

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Garliavos skyriaus vadovas Mindaugas Babonas priminė istoriją, kai lygiai prieš 30 metų Garliavos centre buvo pasodintas vardinis Vasario 16-osios ąžuoliukas. 

 

Koncertą papildė Garliavos sporto ir kultūros centro mėgėjų teatro aktorių L. Mišeikienės ir O. Stašaitienės skaitomi Vydūno tekstai apie Tėvynę.

 

Sporto ir kultūros centro mišrus suaugusiųjų choras ,,Melodija” (vadovė R. Navickienė, chormeisteris M. Puidokas, koncertmeisterė E. S. Bojadžian) atliko visiems gerai žinomas skambias dainas. Prie jų prisijungė Garliavos Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) vokalinis ansamblis ,,Ežiuolė” (vadovė D. Šalnienė), visus pakvietęs finalinei dainai.

 

Kiekvienas gavo po simbolinę Meno mokyklos dovaną – pieštą knygų skirtuką. Juk Lietuva – knygnešių kraštas, o per Garliavą ėjo vienas iš jų kelių.