www.garliava.lt

 

regular tuesibiblioteka2

regular tuesibiblioteka2

 

 

Lietuvos bibliotekininkų draugija  2017 metų balandžio 24 – 30 dienomis skelbia 17-ąją, Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, kurios tema – „Tu esi biblioteka“.

 

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka savo lankytojams dovanos įspūdingą savaitę: įvairūs renginiai, susitikimai, mokymai, edukaciniai užsiėmimai, ekskursijos, akcijos ir konkursai mažiems ir dideliems. Nacionalinę bibliotekų savaitę Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose ypatingas dėmesys bus skiriamas bibliotekos lankytojams, kviečiant bendruomenės narius, partnerius ir rėmėjus dalintis nuomonėmis ir idėjomis, kokios bibliotekos šiandien jiems reikia, kokia ji galėtų būti. Juk mūsų visų bendromis pastangomis bibliotekos gali ir turi būti tokios, kokių reikia skirtingiems į jas ateinantiems žmonėms.

Biblioteka kviečia į svečius – smagios kūrybinės edukacijos vaikams ir jaunimui

 

Savaitė prasidės Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų centre 14 val. organizuojamais edukaciniais užsiėmimais vaikams ir paaugliams su naujausiomis informacinėmis technologijomis. Jei piešimas yra viena iš mėgstamiausių Tavo veiklų ir norite išbandyti kažką naujo, balandžio 24 d. 15 val. Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikų centre vaikai ir paaugliai kviečiami į kūrybinę edukaciją „Tapyba ant akmenėlių“. Balandžio 26 d. 11 val. kompiuterinius žaidimus ir matematiką mėgstančius jaunuosius bibliotekos lankytojus kviečiame pakeliauti po kompiuterinius matematikos labirintus. Visos savaitės metu vaikai sulauks ypatingo dėmesio – bibliotekoje jų lauks smagūs kūrybiniai užsiėmimai, žaidimai ir nemokamos ekskursijos.

Akcijos ir konkursai

Garliavos mieste ir Garliavos mokyklose besimokantiems vaikams ir paaugliams skirti kūrybinių darbų konkursai: „Šiuolaikinė biblioteka“ ir „Mano mėgstamiausia knyga“, kurių tikslas – paskatinti vaikus kuo originaliau pristatyti savo mėgstamiausią perskaitytą knygą ir nupiešti šiuolaikinę biblioteką, susiję su asmenybės ugdymu, skaitymo įpročių formavimu ir kūrybiškumo skatinimu. Reikalavimai konkursui paskelbti bibliotekos svetainėje  https://www.krsvbiblioteka.lt/lt/ . Kūrybinius darbus galima pristatyti iki gegužės 5 dienos į Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų centrą nuo 10-18 val. (Vytauto g. 21, Garliava ). Konkurso dalyvių laukia dovanos!

Startuoja akcija „Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka lankytojų akimis“. Viešoji biblioteka kviečia skaitytojus aktyviai dalyvauti anketinėje apklausoje ir išsakyti savo nuomonę dėl viešojoje bibliotekoje teikiamų paslaugų kokybės. O naujai registruotiems bibliotekos lankytojams visą savaitę yra galimybė įsigyti Libis skaitytojo bilietą nemokamai (yra papildomų sąlygų).  

 

Susitikimai ir kompiuterinio raštingumo mokymai suaugusiems

Besidominčius menotyra ir architektūra balandžio 26 d. 17.30 val. kviečiame į Lietuvos metų architektūros bestseleriu tapusios knygos - „Kaunas 1918–2015. Architektūros gidas“ pristatymą, kuris vyks viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 21, Garliavoje). Knygos pristatyme dalyvaus architektūros istorikė Jolita Kančienė. Balandžio 25-28 dienomis visus, norinčius išmokti naudotis kompiuteriu ar patobulinti turimus įgūdžius, dirbant su skirtingomis programomis, kviečiame dalyvauti kompiuterinio raštingumo mokymuose viešojoje bibliotekoje. Dalyvių registracija telefonu 8-37 55 17 94.

 

Romansų vakaras

Balandžio 25 d. 18.30 val. bibliotekų savaitės programoje ypatinga dovana bibliotekos skaitytojams - romansų vakaras „Išgydyk žaizdas iš krūtinės“. Vakaro atlikėjai - Garliavos sporto ir kultūros centro folklorinis ansamblis „Gegutala“ (viešojoje bibliotekoje Vytauto g. 21, Garliava).

 

R. Vasauskaitė

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka