www.garliava.lt

 

f3a3d15c12503f06404db1b28c28db06

f3a3d15c12503f06404db1b28c28db06

Garliavoje, šventinį Kovo 11-osios rytą, seniūnijos prieigoje, miesto gyventojai rinkosi į akciją „Lai skleidžiasi trispalviai skėčiai“. Akcijos pradžioje Kauno rajono tarybos nariai perdavė Savivaldybės dovaną - Kauno rajono vėliavą, kurią priėmė seniūnė Nijolė Tarvydienė. Susirinkusiems savo šokį dovanojo Kauno rajono Sporto mokyklos šokėjos (vadovė Eglė Rutkauskienė). Skambant  lietuviškoms dainoms garliaviečiai, vadovaujami sporto ir kultūros centro direktoriaus Mariaus Norvaišos, sukūrė ,,trispalvę skėčių vėliavą“.   Susirinkusiųjų tarpe vyravo gera nuotaika, žaismingumas. Juk nieko nėra maloniau, kai galime, o svarbiausia, norime savo Nepriklausomybe džiaugtis drauge.

 

Gera nuotaika po akcijos persikėlė į Meno mokyklą. Koncertą „Švenčiame drauge“ pradėjo Garliavos sporto ir kultūros centro mišrus choras „Melodija“, kartu su žiūrovais sugiedojęs Tautišką giesmę. Skambėjo melodingos dainos, kurias parengė choro vadovė Ramunė Navickienė. Koncertinę programą papuošė Gintaro Vilčiausko birbynės garsai, Garliavos lopšelių - darželių „Obelėlė“ ir „Eglutė“ (vadovės Eglė Motiejūnienė ir Danguolė Šalnienė) auklėtinių atliekamos dainelės, akordeonistų Algirdo Vaičaičio ir Arno Grabliausko duetas. Koncertinę programą užbaigė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių Garliavos skyriaus pirmininko Mindaugo Babono perskaitytas prieš daugelį metų savo sūnui, kuris vyko tarnauti į sovietinę armiją, parašytas eilėraštis.

 

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimo renginiai pasibaigė, tačiau ir toliau kviečiame dalintis vienybės, meilės ir pagarbos savajam kraštui jausmu.

 

Dėkojame visiems, kartu šventusiems Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną!

 

 

Straipsnio autorius  Saulius Juozapas Černevičius

Nuotraukos autorius Marius Norvaiša