www.garliava.lt

Birželio 1-ąją Vaikų gynimo dieną, Jonučių gimnazijos ir progimnazijos mokiniai dalyvavo respublikinėje mokinių sporto ir meno šventėje „Adamkiada“, kuri vyko Alytaus r. Butrimonių gimnazijoje.

 Pagrindinis sporto ir meno šventės „Adamkiada“ tikslas − tęsti Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globotų mokyklų bendradarbiavimą bei partnerystę per sportą ir meną ugdant gabius mokinius sąmoningais, pilietiškai aktyviais, puoselėjančiais tradicijas ir tautines vertybes žmonėmis.

 

Iškilmingame šio renginio atidaryme dalyvavo ir šios renginio globėjas Prezidentas Valdas Adamkus.

„Esu nustebęs matydamas tiek gražaus jaunimo, į kurį Lietuva deda visas viltis. Visą gyvenimą sportavau, todėl tikiu, kad sportas ugdo žmogų dvasiškai ir fiziškai. Sportininkai moka ir laimėti, ir pralaimėti, moka išlaikyti pagarbą kitam žmogui“, – šventės atidaryme kalbėjo prezidentas V. Adamkus.

„Ponios A. Adamkienės labdaros ir paramos fondas veikė 15 metų. Jam nutraukus veiklą, nenorėjome išsiskirstyti, bet siekėme tęsti mokyklų ir fondo kūrėjų bendravimą“, – apie „Adamkiados“ idėją kalbėjo V. Valvonis.

Šventėje dalyvavo 24 Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos, kurias rėmė ponios A. Adamkienės labdaros ir paramos fondas. Viso apie 500 dalyvių.

Varžybų programoje buvo 60 m bėgimas, estafetė 3x100 m, šuolis į tolį ir futbolas 3x3. Tai - Prezidento mėgstamos sporto šakos ir rungtys jaunystėje.

Šauniai pasirodė Jonučių progimnazijos mokyklos jaunieji sportininkai. Ugnei Pajarskaitei nebuvo lygiųjų šuolyje iš vietos, kuri iškovojo pirmąją vietą.

Susumavus visų sporto rungčių rezultatus Garliavos Jonučių progimnazijos komanda iškovojo trečiąją vietą į priekį praleidusi Vilniaus rajono Riešės ir Raseinių rajono Ariogalos gimnazijas.

Sveikiname kūno kultūros mokytoją Saulių Dubicką su puikiu mokinių pasiekimu.