www.garliava.lt

Kaunas district manucipality 
Garliava parish 
Vytauto str. 62, Garliava
LT-53259 Kaunas district

 

Phone +370 37 393998

Fax +370 37 393998

E-Mail seniunija@garliava.krs.lt

PaukščiaiPavasarį, nutirpus sniegui, „išlenda“ visos žmonių numestos šiukšlės; kiemai, aikštelės „pražysta“ popieriais, plastikiniais buteliais. Tuomet dėkingas metas kalbėtis su vaikais apie ekologiją, formuoti jų dorovines nuostatas. Labai svarbu nuo mažens ugdyti vaikų sąmoningumą ir meilę mūsų Žemei.
Garliavos mokyklos-darželio priešmokyklinio ugdymo pedagogės Rūta Bartkevičienė ir Audronė Tomkienė inicijavo ir parengė projektą „Žemė – mūsų namai“, kurio pagrindinis tikslas – ugdyti meilę Žemei bei skiepyti ekologinę kultūrą. Buvo pakviestos rajono priešmokyklinio ugdymo pedagogės su savo ugdytiniais dalyvauti kūrybinių darbų iš buitinių atliekų parodoje „Ne šiukšlių dėžėms, o vaikų žaidimams“. Nereikalingi daiktai, paprastai vadinami šiukšlėmis, atgimė iš naujo. Daug darbelių pagamino mokyklos-darželio auklėtojos su vaikais bei jų šeimų nariais. Parodos lankytojai stebėjosi - kokių nuostabių darbelių pagaminta, kiek fantazijos bei kūrybinės išmonės! Plastikiniai buteliai, pakuotės, laikraščiai, maišeliai virto įvairiais gyvūnais, pilimis, mašinomis, robotais, paveikslėliais, lėlėmis ir t.t.

 Kovo 26 dieną mūsų įstaigoje vyko metodinė diena priešmokyklinio ugdymo pedagogams. Atviras veiklas su savo ugdytiniais parengė pedagogės Rūta Bartkevičienė, Audronė Tomkienė ir Loreta Motiejūnienė. Vaikai ne tik žaidė, vaidino, dainavo, bet ir sužinojo kaip galime suprasti, globoti, saugoti gamtą, mylėti Žemę. Vaikai mokėsi rūšiuoti šiukšles, sužinojo į kurios spalvos konteinerį kokias šiukšles ir atliekas reikia mesti. Mažieji auklėtiniai grupėse, individualios veiklos metu, iš antrinių žaliavų gamino žaislus, muzikos instrumentus, kuriais patys netgi pagrojo svečiams.
Renginį stebėjo ir teigiamai įvertino Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Julija Karpavičienė, rajono ikimokyklinių ugdymo įstaigų vadovės, pedagogės.
Projektas „Žemė – mūsų namai“ mokykloje – darželyje tęsiasi. Vaikai rinks šiukšles, sodins medelius, gėles, kartu su pedagogėmis puoš savo grupių bei darželio aplinką. Vaikuose pasėtas meilės Žemei grūdas turėtų užaugti ir suvešėti. Manome, kad šie vaikai saugos aplinką, gerbs Žemę, tinkamai elgsis ir rūpinsis, kad būtų švari ir graži ne tik artimiausia aplinka, bet ir visa Lietuva.

Garliavos mokyklos-darželio direktorė Rima Karalienė
Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Rūta Bartkevičienė

 

PaukščiaiPaukščiai

Paukščiai
PaukščiaiPaukščiai

Paukščiai