www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Užkalnis 3

Užkalnis 3

 

 

Liepos 4 d. 17:30 val. kviečiame Jus į Kauno rajono savivaldybės viešąją biblioteką susipažinti su rašytoju, žurnalistu Andriumi Užkalniu. O galbūt jau esate pažįstami su autoriumi arba / ir jo tekstais? Tuomet raginame nedvejoti ir ateiti į biblioteką padiskutuoti.

 

Susitikimo tema – „Pirmasis laisvės dešimtmetis Lietuvoje ir Kaune: prisiminimai prieš dabartį“. Tokią diskusijos temą įkvėpė naujausia autoriaus knyga „Trečioji evangelija“. Dabar – Jūsų proga užduoti A. Užkalniui visus Jums rūpimus klausimus!

 

Andrius Užkalnis (g. 1970 m.) – žurnalistas, publicistas ir maisto kritikas, tinklaraščio autorius, gimęs Kaune, augęs Vilniuje, 16 metų gyvenęs Didžiojoje Britanijoje, grįžęs į Lietuvą 2011-aisiais.

 

Daugialypė, daugiabriaunė ir daugiaspalvė kultūrinė A. Užkalnio veikla sunkiai aprašoma keliomis trumpo pristatymo eilutėmis. Jis – ir televizijos bei radijo laidų kūrėjas, dalyvis, ir tinklaraščio autorius, ir gastronominės žurnalistikos pradininkas Lietuvoje, daugybę Lietuvos ir užsienio restoranų apžvalgų parašęs maisto kritikas („Laukinės žąsys“), aromatų ekspertas („Užkalnis uosto“) ir t. t. Drauge su partnere Fausta Marija Leščiauskaite nuo 2016 m. leidžia „Užkalnio“ žurnalą, skirtą pasiilgusiems skaityti.

 

Kad Andrius Užkalnis – įdomi ir patraukli (nors, be abejo, ir kontroversiška) asmenybė, byloja socialinių tinklų skaičiai:

• 67 tūkst. stebėtojų „Facebook“,

• 28 tūkstančiai sekėjų „Instagram“,

• 6,5 tūkst. sekėjų „Twitter“.

 

Jis garsėja aštriais pasisakymais socialiniuose tinkluose ir netgi teigia žinantis, kas jo įrašuose labiausiai erzina žmones: esą jie ten atpažįsta save. Nors retsykiais A. Užkalnis nevengia arogantiško tono ir sarkastiškų replikų, vis dėlto jis vadintinas vienu iš produktyviausių, įdomiausių ir skaitomiausių šiuolaikinių lietuvių autorių. Net devynias (!) A. Užkalnio knygas galite rasti Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.