www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

treniruotes

treniruotes

 

Aktyvios veiklos ieškantiems Kauno rajono gyventojams džiugi žinia – nuo birželio 15 d. sugrįžta gyventojų jau pamėgtos ir Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamos nemokamos vasaros treniruotės po atviru dangumi.

 

Treniruotės vyks 15-oje pakaunės gyvenviečių, jas ves profesionalūs treneriai. Nemokamų vasaros treniruočių ciklas vyks 3 mėnesius du kartus per savaitę. Gyventojams bus organizuojama joga, kalanetika, funkcinės treniruotės ir pilatesas.

 

Visuomenės sveikatos specialistės teigimu, treniruočių planas gyventojams siūlomas atsižvelgiant į jų kuriamą naudą. Jogos užsiėmimų metu lavinama pusiausvyra, gerinamas lankstumas. Jogos praktikos teikia naudą ne tik kūnui, bet ir protui bet kurio amžiaus žmogui. Kalanetikos treniruotės susipina iš kelių sporto rūšių. Kalanetikoje sujungiami jogos bei baleto pratimai. Jie atliekami lėtai, todėl kūnui nesukeliamas papildomas stresas. Treniruotės puikiai tiks tiems, kurie ieško ramesnio pobūdžio treniruočių, bet tuo pačiu nori padailinti kūno formas, sustiprinti raumenis bei atsipalaiduoti. Kalanetika ypatingai tinkama sėdimą darbą dirbantiems žmonėms. 

 

Funkcinė treniruotė – tai kasdienių žmogaus judesių (pritūpimo, žingsnio žengimo, daikto paėmimo ir pan.) sujungimas į vieną visumą, siekiant stiprinti atskiras raumenų grupes. Pilateso treniruotės metu gerėja kūno lankstumas ir sąnarių mobilumas, stiprėja viso kūno raumenys, ilgainiui mažėja nugaros skausmai. didžiulis dėmesys skiriamas laikysenos gerinimui.

 

Registracija į treniruotes nevykdoma, todėl galima prisijungti bet kuriuo metu. Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras rekomenduoja pratimus atlikti pagal savo galimybes, o atsiradus bet kokiems nemaloniems pojūčiams – kreiptis į trenerį. Tėveliai į treniruotes gali atsivesti vaikus, tačiau už jų priežiūrą bus atsakingi patys.

grafikas

grafikas