www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

img 2704

img 2704

 

Garliavoje baigtas įgyvendinti šio miesto tvarkymo projektas, tad nuo šiol gyventojai gali džiaugtis naujomis erdvėmis, kuriose smagu ir saugu leisti laisvalaikį, sportuoti, pasivėžinti dviračiu ar paspirtuku ar tiesiog jaukiai pasivaikščioti.

 

Pasidžiaugti pasikeitusia ir išgražėjusia Garliava gyventojai nusprendė garsiai ir trankiai – šeštadienį Garliavos Šimtmečio parke vyko miesto šventė. Gera miestiečių nuotaika net išsklaidė lietaus debesis, tad pasilinksminti galėjo ir mažieji, ir jų tėveliai bei seneliai.

 

Garliavoje per beveik 5 metus buvo sutvarkytos Vasario 16-osios, Vytauto, Liepų, S. Lozoraičio ir Žalioji gatvės, įrengti nauji ir sutvarkyti seni pėsčiųjų ir dviračių takai, šalia jų pastatyti suoliukai, gėlinės. Pakaunės gyventojai mėgsta turiningai leisti laisvalaikį, todėl Garliavoje įrengtos 5 aktyvaus poilsio aikštelės gyvenamuosiuose kvartaluose. Aikštelėse galima žaisti krepšinį ir futbolą, pasportuoti ant treniruoklių, mažiesiems skirta jų žaidimų erdvė. Kad erdvės būtų dar gražesnes, šalia aikštelių sutvarkyti pėsčiųjų takai, mažoji architektūra.

 

Taip pat buvo rekonstruota apšvietimo infrastruktūra, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė su pėsčiųjų takais, vedančiais į Šimtmečio parką.

 

„Garliavoje gyvena patriotiška ir pilietiška bendruomenė, kuri nusipelnė, kad jų gyvenimo kokybė būtų gera. Visus šiuos darbus atlikome Europos Sąjungos ir Kauno rajono savivaldybės lėšomis. Žinoma, norisi padėkoti ir verslui, kuris padeda mūsų kraštui augti, sudaro sąlygas keistis ir gražėti“, – šventėje kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

 

Meras nudžiugino garliaviečius, užsimindamas, kad čia bus pastatytas 500 vietų amfiteatras, kuris puikiai pasitarnaus kultūriniams ir kitokiems edukaciniams renginiams.

 

Šventės metu savo dainas ir šokius dovanojo Garliavos miesto kolektyvai: Time to Show, vokalinis ansamblis „C.re.do“, liaudiškų šokių kolektyvas „Ąžuolas“, gimnasčių šokių grupė ir daugelis kitų. Itin didelio susidomėjimo ir gausių ovacijų sulaukė ekstremalaus dviračių sporto komanda iš Latvijos „GreenTrials“. Šventę vainikavo Katažinos, Ramūno Rudoko ir Deivydo Zvonkaus koncertai.