www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

kovas 1

kovas 1

 

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse, kovo 10 d., Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje įvyko iškilmingas minėjimas, kuriame Kauno rajono meras Valerijus Makūnas garbės ženklais apdovanojo kraštui nusipelniusius asmenis.

 

Buvęs Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Jonas Mačiulis už nuopelnus bendruomenei pirmo lygio garbės ženklu apdovanotas po mirties. Jis inicijavo ne vieną projektą, susijusį su aplinkos apsauga, socialine parama, labdara. Prie Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos J. Mačiulio iniciatyva įkurtas parkas nuo šiol vadinsis jo vardu. Apdovanojimą atsiėmė politiko šeima: žmona Marytė, sūnus Jonas, dukra Jūratė ir anūkas Pijus.

 

Pirmo lygio garbės ženklas įteiktas ir Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovui Benjaminui Želviui. Jis apdovanotas už svarų indėlį į Kauno rajono kultūrinį gyvenimą ir profesionalaus meno sklaidą.

 

Antro lygio garbės ženklai atiteko trims verslo atstovams. Vytautas Petružis, Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės direktorius, įvertintas už svarų indėlį į verslo plėtrą. Šiuo metu Kauno LEZ yra pritraukusi 46 užsienio ir vietos investuotojus, taikančius pažangius technologinius sprendimus bei kuriančius inovatyvius produktus. Kauno LEZ teritorijoje sukurta daugiau kaip 6,2 tūkst. darbo vietų, pritraukta daugiau kaip 1 milijardas eurų tiesioginių investicijų.

 

UAB „Transrifus“ direktorius Žilvinas Bliujus apdovanotas už socialiai atsakingą verslą ir aktyvią veiklą Garliavos bendruomenėje. Verslininkas padeda organizuoti seniūnijos renginius, remia neįgaliųjų organizacijas, socialiai remtinus žmones.

 

Genė Staliūnienė ne tik vadovauja Babtų seniūnijoje įsikūrusiam ūkiui, bet ir garsėja visuomenine veikla, paramos akcijomis. Ne vienus metus ji vadovauja Kauno rajono ūkininkų sąjungai.

 

Muziejaus Bernatonių kaime įkūrėjas Juozapas Romas Liekis įvertintas už technikos paveldo ir tradicinių amatų puoselėjimą.

 

Trečio lygio garbės ženklais apdovanoti: Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties direktorė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė, Garliavos apylinkių „Sąnašos“ bendruomenės pirmininkas Ovidijus Jurkša ir Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja Auksė Smilgytė.

 

N.Gudžiūnaitė-Bybartienė apdovanota už reikšmingą veiklą gerinant greitosios medicinos pagalbos prieinamumą ir kokybę. O. Jurkša įvertintas už paveldo ir istorinės atminties saugojimą, o A. Smilgytė – už pilietinių iniciatyvų įgyvendinimą, mokinių kūrybiškumo ugdymą.

 

Kauno rajono ženklas už futbolo populiarinimą įteiktas treneriui Oleh Fedorchak iš Vilkijos. Vicemeras Antanas Nesteckis už indėlį į Kauno rajono plėtrą apdovanotas vardiniu laikrodžiu.

 

Po apdovanojimų ceremonijos koncertą „Kilkim, broliai, sakalais“ surengė ansamblis „Lietuva“ ir grupė „Thundertale“. Šalia „Tautiškos giesmės“ nuskambėjo ir Ukrainos himnas.

 

Renginį vedė aktorius, Kauno nacionalinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas.

 

Kovo 10 ir 11 dienomis Raudondvario dvare buvo renkamos lėšos už laisvę kovojantiems Ukrainos žmonėms.

 

Netrukus į Užkarpatės sritį, su kuria Kauno rajono savivaldybė bendradarbiauja jau 7 metus, turėtų iškeliauti vilkikas. Jame – maisto produktai, medikamentai ir kita humanitarinė parama, kurios Ukrainos žmonėms reikia vis daugiau.

 

 

Edmundo Mališausko ir Jonės Kinderytės fotoreportažas