www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

bib1

bib1

 

„Kaunas ir Kauno rajonas – Europos Kultūros Sostinė 2022“  knyga „Kauno žvėries pasakų knyga“ pasiekė Kauno rajono viešąją biblioteką ir jos padalinius. Knygą parašė Rytis Zemkauskas, iliustravo Darius Petreikis, kuris yra Kauno Žvėries oficialiojo „pavidalo“ autorius.

 

Tai knyga, kurioje slepiasi paslaptingas Kaunas ir Kauno rajonas, kauniečiai, Kauno legendos, miesto dabartis ir ateitis. Istorijos knygoje yra skirtos vaikams, tačiau labai pravers ir suaugusiems. Ji kalba apie miestą globojantį Mitinį Žvėrį, apie Kauno Karalaitę, apie Kaune gyvenusius ir dabar gyvenančius žmones. Knyga moko būti draugiškais, pilietiškais, atjausti, suprasti kaimyną ir kartu mylėti miestą. Be to, knyga yra „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis, perteikta pasakų pavidalu.

 

Svarbu paminėti, kad „Kauno žvėries pasakų knyga“ tapo puikiu atspirties tašku žvėriškai paslaptingam stalo žaidimui visai šeimai „Kauno žvėris“. Žaidimą sukūrė Urtis Šulinskas, visoje Europoje gerai žinomas stalo žaidimų meistras. Vokietijoje jo darbai apdovanoti „Metų žaidimo“ prizu. U. Šulinskas kurdamas žaidimą žvelgė į Kauną kaip į daugybės kalnų ir laiptų miestą.

 

Visi žaidėjai žino, kad laiptai, kopėčios, funikulieriai labai tinka stalo žaidimams, nes leidžia žaidėjams kilti į viršų, o kartais – kristi žemyn.

 

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka džiaugiasi, jog šis šaunus žaidimas atkeliavo į visus bibliotekos padalinius bei kviečia prisiliesti prie stalo žaidimo „Kauno žvėris“ ir žaidžiant keliauti po Saulėtąjį ir Požeminį Kauną, bandant sutikti Kauno žvėrį.

 

Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda kitų metų pradžioje viešojoje bibliotekos bendruomenei pristatys knygą ir žaidimą bei renginius, kurios vyks ne tik Kaune, bet ir Kauno rajone.