www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

eglute

eglute

 

 Eglutės įžiebimo šventėje, pavadintoje skambiu ,,Imbierinis krepšinis” vardu, garliaviečiai pirmieji Lietuvoje pradėjo švęsti ateinančių 2022-ųjų metų sporto įvykį - Lietuvos krepšinio 100 - metį! (Atsakydami į dažno klausimą: ,,Kodėl ,,imbierinis…?”, primename: juk žiemos šventės kvepia ne tik siurprizais, bet ir imbieru.)

 

O prasidėjo viskas taip: į sceną Kalėdų Senelis skubėjo besiginčydamas su Imbieriniu Sausainėliu. Pastarasis, mat, užtrukęs dėl itin svarbios priežasties - ką tik buvo krepšinio treniruotėje! Čia rimtai? Tai, žinoma! Tad nenuostabu, kad netrukus po Kalėdų Senelio dainų ir sportiškų jaunųjų šokėjų (trenerė E. Rutkauskienė) pasirodymų, su Garliavos bendruomene susipažinti scenon įbėgo Kauno rajono savivaldybės krepšinio klubo ,,ATLETAS” komanda. Komandos prezidentas R. Miladauskas Kalėdų Senelio maiše dovanų buvo paslėpęs: už pagautus ,,tritaškius” ir atsakymus apie šią krepšinio komandą, laimingieji žiūrovai pelnė ne tik kamuolius, bet ir krepšininkų marškinėlius. (Gal Garliava taps ne tik rankinio, bet ir krepšinio gerbėjų miestu?) Komandos kapitonas E. Dimša, žaidėjas I. Juškevičius ,,netyčia” išdavė ir krepšininkų pagrindinį meniu: grikiai, grikiai, grikiai…

 

Puikios nuotaikos buvo visi: nuo energingojo Imbierinio Sausainėlio iki mažiausių šventės dalyvių bei senjorų. Skambios lietuviškos dainos, atliekamos grupės ,,Lietuvaičiai” vaikinų, puikiai tiko pasirinktai ,,Imbierinio krepšinio” temai.

 

Garliavos miesto ir apylinkių Eglutė, išmokus garsaus, gražaus, garliavietiško burtažodžio - įžiebta bendromis pastangomis! Nuotraukų prie eglutės ir prie baltų paslaptingų dovanų (už kurias tariame nuoširdų ačiū šauniam UAB ,,BalPol” kolektyvui!) su Kalėdų Seneliu, Imbierinuku, Krepšininkais ar draugais – padaryta ne viena. Džiaugiamės akimirkomis socialiniuose tinkluose – juk sukūrėme žiemiškai skambią šventę kartu su bendruomene, tad ar gali būti kas geriau?

 

 

Garliavos sporto ir kultūros centro
režisierė ir renginių organizatorė Z. Butiškytė

 

Nuotraukos Marius Norvaiša