www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

darzelis 1

darzelis 1

 

Trečiadienį Kauno rajone, Jonučių kaime, duris atvėrė naujas vaikų lopšelis-darželis „Uosiukas“, kurį pastatė UAB „Aidrūna“. Šiuolaikinės architektūros beveik 2 tūkst. kv m. pastate įrengta net 12 darželinukų grupių, kurias galės lankyti 206 vaikai. Tai bus vienas moderniausių vaikų darželių Kauno regione.

 

Garliavos Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Gintaras Urbštas pašventino patalpas ir įteikė darželio direktorei Vilmai Vitkauskienei medinį kryžių, o statybininkai – simbolinį raktą.

 

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas taip pat atvyko su dovanomis: kiekviena darželinukų grupė gavo po išmanųjį ekraną.

 

Ugdymo įstaigoje įrengtas sensorinis kambarys, kuriame įvairūs pojūčiai – rega, klausa, uoslė, lytėjimas – mankštinami vienu metu. Toks kambarys skirtas ne tik atsipalaiduoti. Procedūros labai tinka specialiųjų poreikių turintiems vaikams: perdėtai judriems, turintiems susilpnėjusią klausą arba regą. 

 

Permatomų kamuoliukų pripildytas baseinas suteikia saugumo jausmą, stiprina pasitikėjimą, kitus socialinius ir emocinius įgūdžius. Kambaryje yra ir vibruojantis bei formas keičiantis burbulų vamzdis, spalvota palapinė. Kiti įrenginiai taip pat kviečia tyrinėti, atitrūkti nuo kasdienės rutinos.

 

„Sukurta aplinka padeda gerinti psichinę sveikatą: vaikui sudaromos galimybės pačiam susitvarkyti su iššūkiais, nusiraminti. Kambaryje galima ir nieko neveikti – tiesiog gulėti šviesos baseine ir mėgautis garsais, kvapais, vaizdais“, – pasakojo Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Asta Simanauskienė.

 

„Uosiukas“ – tik vienas iš daugelio pastaraisiais metais Kauno rajone pastatytų darželių.

 

„Mūsų krašte kasmet gimsta daugiau kaip tūkstantis vaikų. Tai iššūkis ne tik tėvams, bet ir savivaldybei, todėl jau antrus metus iš eilės sukuriame maždaug po tiek pat naujų vietų ikimokyklinio ugdymo įstaigose“, - pasakojo meras V.Makūnas.

 

Problema sprendžiama įvairiais būdais: kuriant greitai pastatomus modulinius darželius, steigiant šeimos darželius, sudarant nuomos sutartis su privačiais statytojais. „Vaikai negali laukti, todėl reikia skubių sprendimų“, – pabrėžė meras.

 

Pirmasis darželis kartu su verslu buvo pastatytas 2016 metais Giraitėje. Pernai Domeikavos Suopių kvartale iškilo modernios architektūros „Luknė“. Šių metų rugsėjį įkurtuves spalvingame darželyje šventė  Noreikiškių „Smalsučio“ bendruomenė.

 

V.Makūnas vardijo ir ateinančiais metais suplanuotus darbus. Į renovuotas ir praplėstas patalpas įžengs Zapyškio ir Neveronių darželių vaikai. Tęsiama Ramučių daugiafunkcio centro rekonstrukcija.

 

Pagal viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės modelį 2022 m. rugsėjį darželių grupės bus įkurtos Mastaičių ir Kačerginės daugiafunkciuose centruose. Rengiami Piliuonos, Girionių, Kulautuvos, Raudondvario „Riešutėlio“ ir Karmėlavos „Žilvičio“ atnaujinimo projektai.

 

Giraitėje duris atvers dar vienas privačių investuotojų pastatytas darželis.