www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos vyriausybės 2021 m. liepos 14 d. nutarimu Nr. 559 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1999 m. gegužės 7 d. nutarimo Nr. 544 „Dėl Darbų ir veiklos sričių, kuriose leidžiama dirbti darbuotojams, tik iš anksto pasitikrinusiems ir vėliau periodiškai besitikrinantiems, ar neserga užkrečiamosiomis ligomis, sąrašo, Darbų ir veiklos sričių, kuriose leidžiama dirbti darbuotojams, pasitikrinusiems ir (ar) periodiškai besitikrinantiems, ar neserga užkrečiamąja liga, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, sąrašo ir šių darbuotojų sveikatos tikrinimosi tvarkos patvirtinimo“ pakeitimo“

 

profilaktiniai periodiniai COVID-19 ligos tyrimai yra privalomi visiems kontaktiniu būdu dirbantiems viešojo administravimo subjektų darbuotojams.

 

  1. Savivaldybės darbuotojai turi periodiškai testuotis kas 7-10 dienų.
  2. Profilaktiškai tirtis nereikia darbuotojams:
  • kurie persirgo COVID-19 liga prieš mažiau nei 180 d. (patvirtinta SARS-CoV-2 PGR tyrimu),
  • kurie prieš mažiau nei 60 d. yra gavę teigiamą serologinio tyrimo atsakymą (antikūnų tyrimas).
  • kurie buvo paskiepyti viena iš šių COVID-19 ligos vakcinų:

-praėjus vienai savaitei nuo „Comirnaty“ ar „COVID-19 Vaccine Moderna“ vakcinos antrosios dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;

-praėjus 2 savaitėms nuo „COVID-19 Vaccine Janssen“ vakcinos dozės suleidimo;

-praėjus 4 savaitėms, bet ne daugiau kaip 13 savaičių nuo pirmos „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo;

-po antros „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;

-praėjus 2 savaitėms nuo „Comirnaty“, „COVID-19 Vaccine Moderna“, „COVID-19 Vaccine Janssen“ ar „Vaxzevria“ vakcinos vienos dozės suleidimo asmeniui, kuris persirgo COVID-19 liga ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo rezultatu.

  1. Privalomam periodiniam COVID-19 ligos tyrimui registruotis galima internetu www.1808.lt  arba Karštosios linijos telefonu 1808.
  2. Vakcinacijai nuo COVID-19 ligos registruotis galima internetu arba Karštosios linijos telefonu 1808.

 

Nutarimas, sprendimas