www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

bluewater globe 4kd3svpfuei unsplash

bluewater globe 4kd3svpfuei unsplash

 

Kauno rajono savivaldybė turi gerų naujienų – gyventojai, kuriems geriamąjį vandenį ir paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugą teikia bendrovė „Kauno vandenys“, už šias paslaugas mokės mažiau.

 

Ir butuose, ir individualiuose namuose gyvenantiesiems geriamojo vandens tiekimo paslaugos kaina mažėja 0,06 Eur/m3 (be PVM), nuotekų tvarkymo paslaugos kaina nesikeičia. Paviršinių nuotekų tvarkymo kaina mažėja 0,11 Eur/m3 (be PVM).

 

Butuose gyvenantiems vartotojams geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina bus 1,19 Eur/m3: vandens kaina 0,47 Eur/m3, nuotekų tvarkymo – 0,72 Eur/m3.

 

Individualių namų gyventojai nuo šiol už šias paslaugas mokės 1,06 Eur/m3 (0,41 Eur už vandenį, o už nuotekų tvarkymą – 0,65 Eur). Visos kainos pateiktos nepriskaičiavus PVM.

 

Kainos tvirtinamos trejiems metams, tačiau įstatymas numato, kad jos turi būti perskaičiuojamos kasmet.

 

„Baigiantis kainų galiojimo laikotarpiui „Kauno vandenys“ perskaičiavo kainas ir pateikė derinti Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai, kuri patikrino kainų skaičiavimus ir jas suderino. Naujos bazinės kainos galios metus“, – aiškino Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė.

 

Galiojančios ir perskaičiuotos geriamojo vandens tiekimo, nuotekų tvarkymo ir paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugų bazinės kainos