www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

mat napo pij34zrzeew unsplash

mat napo pij34zrzeew unsplash

Kauno rajono gyventojai, kuriems 65 metai ir vyresni, nepaisant kurios savivaldybės sveikatos priežiūros įstaigoje yra prisirašę, kviečiami registruotis skiepui nuo COVID-19 ligos „Pfizer-BioNTech“ vakcina.

 

Gyventojus prašome užsiregistruoti šiandien telefonu 8 678 04 262.

 

 

„Norime šios savaitės gautos vakcinos kiekius sunaudoti dar šią savaitę, todėl rytoj, penktadienį, skiepysime senjorus. Vakcinacija vyks Pilėnų klinikoje“, – aiškino Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

 

Savivaldybė atsisakė minties, organizuoti gyvą eilę, nes sergamumas šalyje auga, todėl taip siekiama apsaugoti pakaunės gyventojus.

 

 „Jeigu žmonėms nepavyks užsiregistruoti skiepui penktadienį, nieko tokio, vakcinavimo procesas vyksta be sustojimų, todėl jūs būsite užregistruoti ir paskiepyti kitą savaitę“, – akcentavo M. Labašauskaitė.

 

Kauno rajono savivaldybė dar kartą ragina pakaunės gyventojus, kuriems 65 metai ir vyresni, ir jie dar nėra vakcinuoti ar su jais nebuvo susisiekę dėl skiepo, kreiptis į savo šeimos gydytoją ar įstaigos registratūrą ir informuoti dėl noro registruotis skiepui. „Nemažai senjorų nežino, kaip registruotis, todėl labai prašome, kad jų artimieji jiems padėtų ir užregistruotų juos“, – sakė savivaldybės gydytoja.

 

Pagal Lietuvos statistikos departamento pateiktus duomenis iš visų 60-ies savivaldybių jau 21-oje savivaldybėje daugiau kaip pusė vyresniųjų gyventojų yra vakcinuota.

 

Pakaunėje gyvena šiek tiek daugiau nei 15 tūkst. senjorų. Kauno rajono savivaldybės gydytoja informavo, kad gyventojų, kurių amžius yra 65 metai ir daugiau ir kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Kauno rajone, yra paskiepyta 56,35 proc.