www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

 

Jaunimas 2017 03 01

Jaunimas 2017 03 01

Nuolat ieškoma galimybių padėti rasti savo kelią 15–29 metų jaunuoliams, kurie nedirba, nesimoko, nedalyvauja mokymuose ir nėra registruoti darbo biržoje. Svarbu juos palaikyti, padėti, kad, įgiję profesinių įgūdžių, grįžtų į švietimo sistemą ar įsitrauktų į darbo rinką. Viena iš tam skirtų priemonių – Jaunimo garantijų iniciatyvos projektas „Atrask save“. Jį kartu įgyvendina Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Jaunimo reikalų departamentas ir Lietuvos darbo birža.

 

Europos Taryba 2013 m. balandžio mėn. paskelbė rekomendaciją dėl  Jaunimo garantijų iniciatyvos nustatymo. Valstybės narės skatinamos užtikrinti, kad visiems 15–29 metų jaunuoliams – nesvarbu, ar jie užsiregistravę darbo biržoje, ar ne, kokybiški darbo, tolesnio mokymosi, gamybinės ar mokomosios praktikos pasiūlymai būtų suteikti per keturis mėnesius po darbo netekimo ar formaliojo švietimo įstaigos baigimo. Jaunimo garantijų iniciatyva įgyvendinama visose 28 ES valstybėse, tarp jų – ir Lietuvoje. Projekto įgyvendinimo laikotarpis – 2015–2018 m.

 

Kauno rajono savivaldybė – trečia jauniausia savivaldybė Lietuvoje. Čia 14–29 metų jaunuoliai sudaro daugiau kaip 24 proc. rajono gyventojų, todėl labai svarbu, kad būtų išnaudotos visos jaunimo užimtumo galimybės. Kauno rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Simona Juodžiukynaitė susitiko su Kauno teritorinės darbo biržos Kauno rajono skyriaus vedėja Guoda Dociūte aptarti bendradarbiavimą, siekiant didinti neaktyvaus jaunimo užimtumą ir projekto „Atrask save“ galimybes.

 

Kitame S.Juodžiukynaitės susitikime su vietos Jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatoriais Greta Andriukaite ir Tadu Venskūnu buvo aptarti projekto „Atrask save“ rezultatai, iššūkiai ir galimi sunkumų sprendimo būdai, tolesnio bendradarbiavimo aktualijos, renginiai ir naujos veiklos rūšys rajono jaunimui.

 

S. Juodžiukynaitė džiaugėsi, kad siekdami pakeisti nedirbančių ir nesimokančių jaunuolių padėtį projekto koordinatoriai su jais mezga lygiaverčius santykius ir palydi į savarankiškumą. Svarbu, kad veikla organizuojama atsižvelgiant į individualius jaunuolių poreikius, taikant pasitikėjimą savimi ir atsakingumą didinančius metodus, suteikiama galimybė pažinti savo stipriąsias ir silpnąsias puses.

 

Visus, norinčius prisidėti  prie projekto veiklos ar pažįstančius 15– 29 metų jaunuolių, kurie niekur nedirba, nesimoko, neregistruoti darbo biržoje ir nedalyvauja mokymuose, kviečiame kreiptis į Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimą Kauno rajone koordinuojančios organizacijos atstovus, vietos koordinatorius – Gretą Andriukaitę, tel. 8 634 02 581, ir Tadą Venskūną, tel. 8 634 07 110, el. p. jgikaunorajonas@gmail.com arba Kauno rajono jaunimo reikalų koordinatorę S.Juodžiukynaitę, tel. 8 679 60 308, el. p. simona.juodziukynaitė@krs.lt