www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Gegužės 5 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko renginys Žodžio spalvos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Šventėje dalyvavo Kauno rajono mero patarėja L. Navakauskienė, Garliavos seniūnė N. Tarvydienė, Garliavos Jonučių gimnazijos direktorius J. Petkevičius, Garliavos A. Mitkaus pagrindinės mokyklos direktorė V. Urbelienė, Garliavos sporto ir kultūros centro direktorius M. Norvaiša, Kauno rajono kūrėjų, bibliotekų darbuotojų ir skaitytojų bendruomenių atstovai. Renginio metu buvo skaitoma kraštiečių kūryba.

 

Šventės vedėja rašytojo R. Keturakio eilėmis visus susirinkusiuosius kvietė Eiti veidu į saulę. Kūrėjų, bibliotekininkų ir skaitytojų skleidžiamos šviesos motyvas tapo pagrindiniu šventės akcentu. Iš žvakių sukurtas aukuras, kurį uždegė įvairių bendruomenių atstovai, švietė, šildė ir kūrė džiugią atmosferą.

 

 Renginyje dalyvavo gražus būrys Kauno rajono kūrėjų: R. Keturakis, V. Rudžianskas, L. Milčius ir kiti kuriantys kraštiečiai, literatūrinio sambūrio Borutaičių draugija vadovė Zigrita Petraitienė su moksleiviais, taip pat LŽS Etikos komisijos pirmininkas, žurnalistas V. Trofimišinas. Kalbėjo svečias apie rašytojo ir žurnalisto profesijų panašumą ir retoriškai klausė: „Jei neliktų žiniasklaidos, ar būtų šviesu? Kaip tada mes neštume šviesą vieni kitiems?“

 

Kraštietis R. Keturakis kaip visada stebino originaliais ir prasmingais pasisakymais. Kalbėdamas apie Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną jis sakė: „Tai yra toks stebuklas, kurio aš iki šio nesuprantu.“ Biblioteka didžiuojasi, kad šiuo stebuklu pasidžiaugti į renginį susirinko tiek daug Kauno rajono žmonių.

 

Simboliška, kad artėjant gegužės 7-ąją vyksiančiai akcijai Lietuva skaito, renginyje buvo skaitomi Kauno rajono kūrėjų eilėraščiai. Kauno rajonas skaitė norėdamas parodyti, kad skaityti prasminga ir įdomu įvairiomis progomis ir ištisus metus.

 

Šventės metu įvertinti ir pasveikinti geriausi Kauno rajono bibliotekininkai. Jiems įteikti Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės Irenos Stančiauskienės padėkos raštai. Mero padėka apdovanota padalinių bibliotekoms organizuoto konkurso Kuo šiandien didžiuojasi Kauno rajono bibliotekos nugalėtoja – Ežerėlio biblioteka ir bibliotekininkė Roma Mickevičienė. Pasidžiaugta originaliomis ir prasmingomis bibliotekininkų iniciatyvomis taikant šiuolaikines technologijas, organizuojant tradicines paslaugas, ugdant skaitymo įgūdžius.

 

Džiugu, kad šventėje sulaukta įvairaus amžiaus skaitytojų. Aktyviausias bibliotekos skaitytojas septintokas Martynas Matusevičius, renginyje dalyvavęs su mama, pasakojo skaitymo įspūdžius ir žavėjosi Šerloko Holmso istorijomis, kuriose jis atrandąs neįtikėtinų dalykų, iš kurių galintis pasimokyti.

 

Mama Aušrinė Černiauskienė, į šventę atėjusi su mažąja dukrele Egle, dalijosi pasakų skaitymo vaikams patirtimi, skaitymą vaikams įvardijo kaip vieną iš tėvų meilės išraiškos formų. „Jeigu skaitoma su meile, jeigu patys tėvai daug skaito, vaikai matydami pavyzdį taip pat noriai ima knygą į rankas,“ – sakė mama.

 

Vykusi šventė tik dar kartą patvirtino, kad moderni Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka yra puikus traukos centras ir patraukli Kauno rajono bendruomenių susitikimų erdvė.