www.garliava.lt

juan encalada scteca0mf1a unsplash

juan encalada scteca0mf1a unsplash

 

 

VšĮ  "Krizinio Nėštumo Centras" padeda ir iš Ukrainos atvykusioms nėščioms ar neseniai pagimdžiusioms moterims ir teikia:

 

1. Emocinę bei materialinę pagalbą: aprūpina visais vaikučiui auginti reikalingais daiktais – vežimėliu, lovele, vonyte, rūbeliais, sauskelnėmis ir kitomis higienos priemonėmis. Aprūpina moterį į gimdymo namus reikalingomis higienos priemonėmis. Pagalbą teikia iki vaikui sukaks 2 metai.

 

2. Šiuo metu organizuoja nuotolinę savitarpio paramos grupę besilaukiančioms ukrainietėms moterims rusų kalba.  Grupę moderuos psichologė ir dula. Grupės metu moterys galės kalbėti apie joms tuo metu aktualiausias emocijas, dula padės atsakyti į su nėštumu, gimdymu ar pogimdyminiu laikotarpiu susijusius klausimus. Atsižvelgiant į individualios grupės moterų poreikius kvies kitus specialistus: akušeres, žindymo specialistes, kineziterapeutę, kvėpavimo ar kitų atsipalaidavimo technikų specialistus. Stengsis atliepti jautrų laikotarpį išgyvenančių moterų poreikius, kiek įmanoma padėti joms nurimti ir pasiruošti motinystei.

 

Grupė planuojama pradėti nuo kovo 17 d. (12:00 – 13:30). Nuotoliniai susitikimai vyks kartą per savaitę. Pakvieskite ukrainietes moteris registruotis: pagalba@neplanuotasnestumas.lt arba tel. 8 603 57912

 

3. Dulų pagalba besilaukiančioms ir pagimdžiusioms, palydėjimas į gimdymą.

 

 

Daugiau informacijos:

Všį  „Krizinio Nėštumo Centras“

Konsultantė  Kaune Jūratė Gritėnienė

mob. tel. 867998941

 

grupe ukrainietems

grupe ukrainietems